Zencefil yağının faydaları

Zencefil, tatlı aroması ve sert tadıyla bilinmektedir, genellikle de bir baharat olarak kullanılmaktadır. Zencefil, birçok rahatsızlığı tedavi etmek için tıbbi olarak da kendine büyük bir yer edinmektedir. Zencefil kökünden çıkarılan zencefil yağı, zencefillin faydalarından yararlanmak için kullanılabilecek sağlıklı bir yoldur. Zencefilin sağlık yararlarının çoğu, içerdiği gingerol isimli bir akrid bileşikten kaynaklanmaktadır.

Zencefil yağı analjezik, antiemetik (kusmayı engelleyen), antiseptik, antispazmodik, bakterisit, karminatif (gaz giderici), balgam

Devamı

Zambak yağının faydaları

Zambak tüm dünyada yetişen çok güzel bir bitkidir. Sahip olduğu doğal yağ, sağlığa olan birçok faydasıyla bilinmektedir. Zambak yağı, zambak çiçekleri hassas bir yapıya sahip olduğu için pek çok esansiyel yağ gibi damıtılarak üretilmez. Kokusuz yağlara eklenen zambak çiçekleri bu yağlarla bütünleşerek onlara güzel bir koku ve tıbbi özellikler katmaktadır. Bu yöntemle çiçeklerden elde edilen uçucu yağlara tıbbi değerini vermede önemli rol oynayan maddeler ise linalol, vanilya, terpineol, feniletil alkol, palmitik asit, sinnamik asit ve benzoik asit olarak

Devamı

Ylang ylang yağının faydaları

Ylang ylang esansiyel yağı, ylang ylang ağacının taze çiçeklerinin buhar damıtımı ile çıkarılır. Ylang ylang uçucu yağının ana bileşenleri benzil asetat, benzil benzoat linalol, karyofilin, geranil asetat, metil benzoat, p-kresil metil eter ve seskiterpenler olarak bilinen diğer bileşenlerdir. Bunların hepsi aroma ve tıbbi özelliklerine katkıda bulunmaktadır. Ylang ylang esansiyel yağı, parfümlerde ve aromaterapi uygulamalarında çok hoş ve narin kokusu ile yaygın şekilde kullanılmasının yanı sıra, aşağıda sıralanan çeşitli tıbbi amaçlar için de sıklıkla ylang

Devamı

Yasemin yağının faydaları

Yasemin esansiyel yağı, yasemin bitkisinin çiçeklerinden elde edilmektedir. Yasemin ise zeytin ailesindeki çiçekli çalılara özgü bir cins bitkidir. Yaseminler gece çiçek açmaktadır. Beyaz veya sarımsı çiçekleri güçlü ama tatlı romantik bir parfüm kokusu yaymaktadır ve üreticiler bu çiçekleri parfüm ve tütsü için bir ana madde olarak kullanmaktadır.

Kişide romantik hislerini uyandıran tatlı kokularının yanı sıra yaseminler, sağlığınız için yararlı yağları nedeniyle de yaygın olarak kullanılmaktadır. Yasemin esans yağının ana bileşenleri arasında

Devamı

Vanilya yağının faydaları

Vanilya yağı orchidaceae ailesine ait olan vanilya bitkisinin tohumlarından çıkarılır. Bu yağ Orta Amerika ve Meksika’ya özgüdür. Vanilya yağı, antioksidan, afrodizyak, antikarsinojenik, febrifüj, antidepresan, sedatif, sakinleştirici ve rahatlatıcı terapötik özelliklere sahiptir. Vanilya, bazı gıdalar, içecekler ve ilaç endüstrisinde kullanıldığı kadar mutfaklarda yemeklere lezzet verici olarak olarak kullanılmasıyla da oldukça popülerdir. Vanilya yağı da hem tıp sektöründe hem de kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Ayrıca tütün ve bazı oryantal

Devamı

Tatlı badem yağının faydaları

Tatlı badem yağı bademlerin ezilmesiyle elde edilmektedir. Kokusuzdur ve soluk sarı bir renge sahiptir. Ceviz ya da fındığı andıran bir lezzet vermektedir. Bileşim olarak zeytinyağı ile benzerdir ve bazı zamanlarda zeytinyağı yerine kullanılabilmektedir. Bununla birlikte, keskin bir kokuya ve tada sahip olan acı badem yağı ile karıştırılmamalıdır. Tatlı badem yağı güzel bir aromaya sahiptir ve tat verici olarak kullanılmaktadır. Tatlı badem yağının mutfak, tıbbi ve terapötik avantajlarının olduğu yüzyıllar boyudur bilinmektedir. Dilerseniz salatalarınıza ekleyip hem

Devamı

Tarçın yağının faydaları

Tarçın, birçok kişinin çaylarına veya yemeklerine düzenli olarak eklediği inanılmaz derecede popüler bir baharattır. Bununla birlikte, tarçın kadar popüler olmasa da, yağı da sağlığa inanılmaz faydalar sunmaktadır. Tarçın yağının faydaları diğer herhangi bir formdaki tarçından çok daha fazladır, ancak tahrişe neden olabileceğinden çoğu insan bu yağı kullanmayı tercih etmez. (1)

Tarçın uçucu yağının kaynağı tatlı baharat olan tarçın verumudur

Devamı

Shea yağının faydaları

Losyonlara ve kremlere yönelik organik alternatifleri araştırdıysanız veya kendiniz evde hazırlamayı denediyseniz, shea yağıyla tanışmış olma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Shea yağı, batı ve orta Afrika’da bulunan Karite ağaçlarının fındıklarından türetilen katı yağlı bir yağdır. Fındıkları hasat edildikten sonra ezilerek karıştırılır ve içinde bulunan shea yağı alınır. A vitamini bakımından oldukça zengin bir yağdır ve cildi nemlendirerek cildin elastikiyetini muhafaza etmektedir. Bu gücünü sahip olduğu çeşitli yağ asitlerine borçludur. Bu

Devamı

Sarımsak yağının faydaları

Sarımsak yağı, iki yöntemle üretilir. Birinci yöntemde taze sıkılmış sarımsağın buharla damıtılmasıyla ve ikinci yöntemde ise doğranmış sarımsakların bitkisel yağda ıslatılmasıyla üretilir. Buhar distilasyonu ile yapılan sarımsak yağı daha konsantre ve saftır, aynı zamanda daha pahalıdır. İkinci yöntemle yapılan yağ daha yumuşaktır ve daha az konsantre olmaktadır. Sarımsak yağını kapsül formunda bulmakta da mümkündür. (1)

Sarımsak uçucu yağının belgelenmiş

Devamı

Ruşeym yağının faydaları

Ruşeym yağı soğuk ekspresyon ile ruşeym çekirdeklerinin mikroplarından çıkarılmaktadır. Ruşeyme ruşeym çekirdeğinin embriyosu da denebilmektedir. Ruşeym çekirdeğinin bir kısmı rafine un haline getirildiğinde çıkarılır; kalın bir kıvama ve güçlü bir aromaya sahiptir. Lif, protein ve kalsiyum, demir, potasyum, B vitaminleri, magnezyum, çinko, omega-6 yağ asitleri ve omega-3 yağ asitleri gibi diğer besleyicilerle doludur.

Ruşeym yağı nemlendirme özelliğinden dolayı kremlerde kullanılır; cilt bakım ürünlerinde ve diğer kozmetik ürünlerinde de ruşeym

Devamı

Rezene yağının faydaları

Rezene, çayını hazırlamak için dünya çapında kullanılan popüler bir bitkidir, ancak az sayıda kişi rezene yağını tanımaktadır. Rezene yağı, birçok yararı olan bir yağdır. Sağlığa olan faydalarını antiseptik, balgam söktürücü, idrar söktürücü, gaz giderici, antispazmodik, müshil, uyarıcı olması içermektedir.

Rezene, apiaceae ailesinin bir üyesidir, tüylü yaprakları ve sarı renkteki çiçekleriyle göze çarpmaktadır. Yaygın olarak tıp ve mutfak sektöründe çok amaçlı olarak kullanılan yağı bu rezene bitkisinden elde edilmektedir.

Devamı

Portakal yağının faydaları

Citrus sinensis yaygın olarak portakal olarak bilinmektedir ve günlük yaşamda sıklıkla kullanılan bir meyvedir. Lezzetiyle ve aromasıyla oldukça popüler bir meyve olan portakaldan elde edilen portakal esans yağı, birçok hastalığın iyileştirilmesinde ve depresyonla mücadelede oldukça etkili olmasıyla bilinmektedir. Portakal esans yağı, meyvenin kabuğundan ekstrakte edilir ve uygulanabilir bir form elde etmek için soğuk sıkıştırma işlemi ile işlenir. Tıbbi, evsel veya endüstri gibi çeşitli alanlarda kullanımları bulunmaktadır. Sabunlarda, kremlerde, vücut

Devamı

Papatya yağının faydaları

Papatya dünyada bulunur. Tam güneşli ve iyi toprakları olan her yerde yetişebilir. Papatya özü olarak da bilinen iki ana tür yağ vardır. Bunlar Alman papatyası yağı ve Papatya papatyası yağı olarak bilinmektedir. Yağlar koku ve kimyasal bileşim bakımından birbirinden farklıdır ancak genellikle birbirinin yerine kullanılırlar. Alman papatya yağı ikisi arasında popüler olanıdır. Her ikisi de bitki özünden hazırlanmaktadır.

Alman Papatyası: Mavi papatya yağı olarak da bilinen Alman papatya yağı, tatlı, bitkisel bir aromaya ve zengin bir mavi renge

Devamı

Pamuk yağının faydaları

Pamuk yağı veya pamuk tohumu yağı, pamuk bitkisinin tohumlarından ekstrakte edilen ve yenilebilir bitkisel bir yağdır. Bu soluk sarı yağ, genellikle pişirme amaçlı tercih edilmektedir. Ayrıca, pamuk bitkisi, böcek hasarından koruyan doğal olarak oluşan ve toksin olan gossypol maddesini çıkarmak için de rafine edilir. Bu şekilde elde edilen yağ, birçok bitkisel yağ ürününü oluşturmak için diğer yağlarla birlikte kullanılmaktadır.

Pamuk tohumu yağı, hidrojenasyona ihtiyaç duymadığından, kolesterolü diğer pek çok yağdan daha düşüktür ve porsiyon

Devamı

Palmiye yağının faydaları

Palmiye yağı, palmiye ağacının meyvesinden elde edilir. Palmiye yağı A vitamini eksikliğini, kanseri, beyin hastalığını, yaşlanmayı, sıtmayı, yüksek tansiyonu, yüksek kolesterolü ve siyanür zehirlenmesini tedavi etmek için kullanıldığı bilinmektedir. Diğer yandan, palmiye yağı kilo vermek ve vücudun metabolizmasını arttırmak için de tercih edilebilmektedir. Yiyecek olarak, kızartmalarda palmiye yağından faydalanılmaktadır. Endüstriyel olarak ise, palmiye yağı, kozmetik, sabun, diş macunu, mumlar, yağlayıcılar ve mürekkep üretimi için kullanılmaktadır.

Devamı
1 2 3 4